Facebook entry uit 2017 helaas blijvend actueel:

Ondanks alle stralende juwelen die wij opnieuw mochten ontvangen verdienen de zeeën en de oceanen onze zorg en aandacht. Zij geeft al jaren signalen af die steeds duidelijker worden dat het niet goed gaat met ons klimaat en de effecten zullen steeds heftiger zichtbaar en voelbaar worden. Ook wij merken dit en sinds een jaar of acht is er een duidelijk cumulerend effect.

De opwarming gaat maar door en heeft periodiek zichtbare en voelbare effecten. De stijging van het het water gaat ook maar door. Het gaat nu steeds sneller en blijkbaar denken wij mensen, dat de effecten voor ons wel wat mee zullen vallen, want echt serieus doorpakken…?

Het gros van de politici gaan voor hun korte belang, en voor persoonlijke macht. Zij zijn vergeten waarvoor zij gekozen zijn.
Anderen blijven gelukkig signalen afgeven, zoals bijvoorbeeld Paul van Vliet deed. Verantwoordelijk zijn voor gezondheid, milieu, veiligheid, leefbaarheid en rentmeesterschap voor een schone en bloeiende planeet voor iedereen en voor iedereen die na ons komt….

Rapporten verdwijnen weer in lades..
Maar:
“de zee zegt, dat ze er zeer beroerd aan toe is en als de zee zegt, dat ze moe is wil dat zeggen dat het land er zeer beroerd aan toe is” ( Paul van Vliet)
De zee is moe

Share Button